Двадесет и три бебета с тегло под 2500 грама са

...
 Двадесет и три бебета с тегло под 2500 грама са
Коментари Харесай

820-грамово бебе в Пловдив преживя 2 грипни епидемии и 1 пандемия

 Двадесет и три бебета с тегло под 2500 грама са родени в пловдивската АГ-болница „ Селена “ за интервала на изключително състояние. Две бебета, отгледани от рисково ниско тегло, са изписали неонатолозите от интензивния бранш на болничното заведение.
Малката Стилияна е родена едвам 770 грама. 112 дни лекарски грижи са били нужни, с цел да бъде изписана пораснала до 2230 грама. Още една побързала да се появи госпожица е Велизара, родена с тегло от 820 грама, към този момент е пораснала задоволително, с цел да се прибере в къщи в устойчиво положение.
Бебето прекарва под грижите в интензивния бранш на „ Селена “ две грипни епидемии и една пандемия. Така рестриктивните мерки на свижданията разрешават на родителите й да я видят през тримесечничния интервал на битка за живота й единствено два пъти, заяви пресаташето на лечебното заведение Десислава Петрова.
364 бебета са се родили в УСБАЛАГ „ Селена “ за интервала на изтичащото през днешния ден изключително състояние в страната.
В болничното заведение не престават да са в действие засилените ограничения за предварителна защита на разпространяването на ковид. Не се позволява скупчването на пациенти в коридорите. Не се позволяват и придружители, а носенето на маска на територията на лечебното заведение е наложително. Остава в действие режимът на пропускане след премерване на телесната температура и дезинфекциране на ръцете.
Все още са неразрешени свижданията, а изписването на бебета се случва в наличие единствено на майката. Училището за родители и йога практиките за бременни се вършат online. Възстановени са женската и детската консултация, плановите интервенции и ин витро процедурите.
Почти идентичен е броят на момченцата и момиченцата, родени от 13 март до през днешния ден, като четири повече са представителите на мощния пол.
Пет изключителни двойки близнаци проплакаха под покрива на най-голямата АГ болница в Южна България. В дневника на новородените през последните два месеца в „ Селена “ най-често се срещат имената Александър и Димитър.
Регистриран е и нов рекордьор в категория „ огромно бебе “ – момченце с тегло 4710 грама и дължина 50 сантиметра.
Запазва се наклонността за започване на майчинство на възраст към 30 години. Най-голям е броят на родилките в групата 26-30 години, като новото е, че съвсем същият брой са и родилките на възраст 31-35 години. Най-възрастната нова майка в болничното заведение от 13 март до през днешния ден е на 46 години, допълват още от лечебното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР